Matematik
Span af vektorrum
01. december 2007 af
stræber-pigen (Slettet)
Vis. at hvis v1,...,vn er elementer af et vektorrum V, så er Span(v1,...,vn) et underrum af V.
Svar #1
01. december 2007 af Euler (Slettet)
Lad os betragte det euklidske vektorrum V. (Delmængden af V er ikke tom). Lad b være et skalar og lad v = a_1 v_1 + a_2 v_2 + ... + a_n v_n være et arbitrær element af Span(v1,v2,...,vn).
Da bv = (ba_1)v_1 + ... + (ba_n)v_n får vi, at bv tilhører Span(v1,...,vn). Vi vil nu vise, at en sum af to elementer af vores span-mængde er i span-mængden. Lad v = a_1 v_1 + ... + a_n v_n
og w = b_1 v_1 + ... + b_n v_n. Så er v + w netop lig med (a_1 + b_1)v_1 + ... + (a_n + b_n)v_n , som tilhører Span(v1,...,vn).
Hermed er Span(v1,...,vn) et underrum af V.
Da bv = (ba_1)v_1 + ... + (ba_n)v_n får vi, at bv tilhører Span(v1,...,vn). Vi vil nu vise, at en sum af to elementer af vores span-mængde er i span-mængden. Lad v = a_1 v_1 + ... + a_n v_n
og w = b_1 v_1 + ... + b_n v_n. Så er v + w netop lig med (a_1 + b_1)v_1 + ... + (a_n + b_n)v_n , som tilhører Span(v1,...,vn).
Hermed er Span(v1,...,vn) et underrum af V.
Svar #3
02. december 2007 af sheaf (Slettet)
Der er ingen grund til at kigge på Euklidiske vektorrum da det dertil knyttede indre produkt er uden betydning for argumentet. Husk også et Euklidiske vektorrum ikke er et vektorrum i sædvanlig forstand (det er en torsor hvorpå et vektorrum virker), omend det er en mindre væsentlig detalje.
Skriv et svar til: Span af vektorrum
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
