Matematik
differentialligning
02. december 2007 af
sandybelle (Slettet)
God december :-)
jeg har denne differentialligning :
(dy/dx) + ((2x^3)/(1+x^4))y = (4xsin(ax^2))/(kvadratrød 1+x^4)
umiidelbart vil jeg bruge den der formel der hedder 1/g(y) = f(x) hvor man integralere begge sider.. men jeg få et resultat som er alt for forkert!! skal lige siges at jeg isolere dy/dx og arbejde derfra!! men har også prøvet at løse den på andre måder, men stadig forkert løsning!! hvordan skal man starte?
Håber nogen kan forklare til mig løsningsmetoden..
jeg har denne differentialligning :
(dy/dx) + ((2x^3)/(1+x^4))y = (4xsin(ax^2))/(kvadratrød 1+x^4)
umiidelbart vil jeg bruge den der formel der hedder 1/g(y) = f(x) hvor man integralere begge sider.. men jeg få et resultat som er alt for forkert!! skal lige siges at jeg isolere dy/dx og arbejde derfra!! men har også prøvet at løse den på andre måder, men stadig forkert løsning!! hvordan skal man starte?
Håber nogen kan forklare til mig løsningsmetoden..
Svar #1
02. december 2007 af sandybelle (Slettet)
nu er jeg nok på rette spor.. =)
har I_x = e^u(x) => I_x = e^0,5 (1/1+X^2) + K !?
har I_x = e^u(x) => I_x = e^0,5 (1/1+X^2) + K !?
Svar #2
02. december 2007 af sandybelle (Slettet)
men hvordan kommer man så til den fuldstændige løsning herfra?
på forhånd mange tak!
på forhånd mange tak!
Skriv et svar til: differentialligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
