Matematik
differentialligning og ekstrema
02. december 2007 af
KatieXH (Slettet)
Hej.
Er rimelig lost i denne opgave.
- om en løsning til differentialligningen dy/dx=(x+1)(y-1) oplyses at grafen forløber i området R(x)]1;uendeligt[.
Hvad kan man sige om monotoniforhold og ekstrema?
Er rimelig lost i denne opgave.
- om en løsning til differentialligningen dy/dx=(x+1)(y-1) oplyses at grafen forløber i området R(x)]1;uendeligt[.
Hvad kan man sige om monotoniforhold og ekstrema?
Svar #1
02. december 2007 af miaoellgaard (Slettet)
Lødningen til diff. ligningen er
y=v(x^2+2x)
deraf kan du bestemme monotoniforhold og ekstrema da du ved at x>0
y=v(x^2+2x)
deraf kan du bestemme monotoniforhold og ekstrema da du ved at x>0
Svar #3
02. december 2007 af allan_sim
#0.
For at finde ekstrema kan du sætte dy/dx=0 og udnytte, at y-1 altid er positiv, eftersom y>1. Med andre ord skal du løse ligningen x+1=0 for at finde ekstrema. Monotoniforholdene kan nu bestemmes ved at finde fortegn på hver side af ekstrema (ved indsættelse af x-værdier).
For at finde ekstrema kan du sætte dy/dx=0 og udnytte, at y-1 altid er positiv, eftersom y>1. Med andre ord skal du løse ligningen x+1=0 for at finde ekstrema. Monotoniforholdene kan nu bestemmes ved at finde fortegn på hver side af ekstrema (ved indsættelse af x-værdier).
Skriv et svar til: differentialligning og ekstrema
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
