Matematik
Partiel differentialligning!
02. december 2007 af
miaoellgaard (Slettet)
Laplace Differentialligning i en disk med radius a;
?^2u = 0, 0<r<a, 0<?<2p, u=u(r,?)
1 grænsebetingelse: ?u(a,?)/?s=f(?), 0<?<2p
hvor s er en koordinat i retningen af en udadgående rettet enhedsvektor n på kanten af disken.
s koordinaten har samme længde som n vektoren.
Spørgsmålet er nu hvad er de andre grænsebetingelser?
?^2u = 0, 0<r<a, 0<?<2p, u=u(r,?)
1 grænsebetingelse: ?u(a,?)/?s=f(?), 0<?<2p
hvor s er en koordinat i retningen af en udadgående rettet enhedsvektor n på kanten af disken.
s koordinaten har samme længde som n vektoren.
Spørgsmålet er nu hvad er de andre grænsebetingelser?
Svar #1
02. december 2007 af miaoellgaard (Slettet)
napla^2u = 0, 0<r<a, 0<v<2pii, u=u(r,v)
1 grænsebetingelse: du(a,v)/ds=f(v), 0<v<2pii
hvor s er en koordinat i retningen af en udadgående rettet enhedsvektor n på kanten af disken.
s koordinaten har samme længde som n vektoren.
Spørgsmålet er nu hvad er de andre grænsebetingelser?
1 grænsebetingelse: du(a,v)/ds=f(v), 0<v<2pii
hvor s er en koordinat i retningen af en udadgående rettet enhedsvektor n på kanten af disken.
s koordinaten har samme længde som n vektoren.
Spørgsmålet er nu hvad er de andre grænsebetingelser?
Skriv et svar til: Partiel differentialligning!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
