Matematik
Fuktioner
03. december 2007 af
Cristiano90 (Slettet)
hej nogen der´kan hjælpe mig..
jeg har en opgave som lyder :
en funktioon f er bestemt ved
f(x)=-2x^3+x^2+4x-3
a)vis, at tangenten i punktet P(0,f)0)) er parallel med linjen m. der har ligningen
4x-y+2=0
tak på forhånd
jeg har en opgave som lyder :
en funktioon f er bestemt ved
f(x)=-2x^3+x^2+4x-3
a)vis, at tangenten i punktet P(0,f)0)) er parallel med linjen m. der har ligningen
4x-y+2=0
tak på forhånd
Svar #1
03. december 2007 af dnadan (Slettet)
lav først 4x-y+2=0 om til formen y=ax+b, hvoraf y'=a
Herefter viser du, at f'(0)=y'
Herefter viser du, at f'(0)=y'
Svar #2
03. december 2007 af mlodahl (Slettet)
Du skal vise at hældningskoefficienten er den samme for de to grafer...
Differentier f(x) og find fm(0) hvilket så er din hældningskoefficient.
Omskriv m til formen
y=a*x+b og se at a=fm(0)
- Michael
Differentier f(x) og find fm(0) hvilket så er din hældningskoefficient.
Omskriv m til formen
y=a*x+b og se at a=fm(0)
- Michael
Svar #3
03. december 2007 af Josefine123 (Slettet)
Du skal se om de har samme hældningskvotient, så du må først omskrive m:
4x-y+2=0
y=4x+2
Hældningen (a) er altså 4.
f'(x)=-6x^2+2x+4
f'(0)=-6*0^2+2*0+4 = 4
Hældningen er altså den samme, så de tangenten og linjen m er parallelle.
4x-y+2=0
y=4x+2
Hældningen (a) er altså 4.
f'(x)=-6x^2+2x+4
f'(0)=-6*0^2+2*0+4 = 4
Hældningen er altså den samme, så de tangenten og linjen m er parallelle.
Skriv et svar til: Fuktioner
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
