Matematik
Er det ok?
04. december 2007 af
bobop (Slettet)
Er dette fint nok som svar?
I trekant ABC er vinkel C ret. Endvidere er siden b=3, og vinkelhalveringslinjen VA=4
a) Tegn en model af situationen og betem de ukendte sider og vinkler i trekant ABC
Er dette nok facit?:
cosinus til en spids vinkel i en retvinklet trekant er lig med forholdet mellem vinklens hosliggende katete og hypotenusen
cos(A/2) = (3/4)
A = 2*cos^-1(0,75) = 82,8192°.........
I trekant ABC er vinkel C ret. Endvidere er siden b=3, og vinkelhalveringslinjen VA=4
a) Tegn en model af situationen og betem de ukendte sider og vinkler i trekant ABC
Er dette nok facit?:
cosinus til en spids vinkel i en retvinklet trekant er lig med forholdet mellem vinklens hosliggende katete og hypotenusen
cos(A/2) = (3/4)
A = 2*cos^-1(0,75) = 82,8192°.........
Svar #1
04. december 2007 af ibibib (Slettet)
Udregningen er korrekt.
Du mangler den sidste vinkel og den sidste side. Og tegningen?
Du mangler den sidste vinkel og den sidste side. Og tegningen?
Svar #3
04. december 2007 af ibibib (Slettet)
vha. de sædvanlige formler for en retvinklet trekant. Du kender en vinkel A=82,8192° og en side b=3.
Skriv et svar til: Er det ok?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
