Matematik
tidskonstant
05. december 2007 af
martin232 (Slettet)
r = RC
r, er tidskonstanten(det tætteste jeg kunne komme på det græske bogstav) R, er modstanden=100Kohm og C er kondensatorens kapacitet=894ohm
jeg skal så vise at r angiver den tid der går inden spændingen der ligger over kondensatoren(Uc) er faldet med 63,2% af maksimalspændingen på 10V.
Jeg har regnet ud ved hjælp af formlen Kn=K(1+r)^n, at der går ca. 112sek før Uc er faldet til 63,2% af maksimalspændingen, som egentligt stemmer meget godt overens med min graf, hvor jeg kan aflæse det bliver i nærheden af 110sek.
Men opgaven går jo ud på at jeg skal vise at tidskonstanten r,angiver den tid der går før Uc er faldet med 63,2% af maksimalspændingen(10V) og den eneste måde det kan komme til at passe, er hvis man siger r=R/C. Men hvorfor skulle man dividere?
r, er tidskonstanten(det tætteste jeg kunne komme på det græske bogstav) R, er modstanden=100Kohm og C er kondensatorens kapacitet=894ohm
jeg skal så vise at r angiver den tid der går inden spændingen der ligger over kondensatoren(Uc) er faldet med 63,2% af maksimalspændingen på 10V.
Jeg har regnet ud ved hjælp af formlen Kn=K(1+r)^n, at der går ca. 112sek før Uc er faldet til 63,2% af maksimalspændingen, som egentligt stemmer meget godt overens med min graf, hvor jeg kan aflæse det bliver i nærheden af 110sek.
Men opgaven går jo ud på at jeg skal vise at tidskonstanten r,angiver den tid der går før Uc er faldet med 63,2% af maksimalspændingen(10V) og den eneste måde det kan komme til at passe, er hvis man siger r=R/C. Men hvorfor skulle man dividere?
Svar #1
05. december 2007 af peter lind
Det her hører altså under fysik.
Spændingen ober en kondensator er givet ved formlen V = V0*exp(-t/(RC))
Til tiden t=RC er den altså faldet til V0*exp(-RC/(RC)) = V0*exp(-1)
Spændingen ober en kondensator er givet ved formlen V = V0*exp(-t/(RC))
Til tiden t=RC er den altså faldet til V0*exp(-RC/(RC)) = V0*exp(-1)
Skriv et svar til: tidskonstant
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
