Matematik
diskriminaten
07. december 2007 af
geschwin (Slettet)
Heej (:
Er der nogen som kan hjælpe?
Har denne her funktion y=-0,25*x^2-3x og jeg skal finde tppunktet og dens rødder..
d=b^2-4ac hvad er d?
For når man finder d må den ikke være et negativt tal når man skal regne rødderne ud i kvartdrat roden..
På forhånd tak!!
Er der nogen som kan hjælpe?
Har denne her funktion y=-0,25*x^2-3x og jeg skal finde tppunktet og dens rødder..
d=b^2-4ac hvad er d?
For når man finder d må den ikke være et negativt tal når man skal regne rødderne ud i kvartdrat roden..
På forhånd tak!!
Svar #1
07. december 2007 af dnadan (Slettet)
Du har at:
y=ax^2+bx+c
hvor d findes ved:
d=b^2-4ac
Prøv at sammenligne din funktion med den generelle.
y=ax^2+bx+c
hvor d findes ved:
d=b^2-4ac
Prøv at sammenligne din funktion med den generelle.
Svar #2
07. december 2007 af GlibbR (Slettet)
d = (-3)^2 - 4 * (-0,25) * 0 = 9.
Da d er over 0 findes der to løsninger:
x1 = (-(-3)+KVROD(9))/(2*(-0,25)) = -12
x2 = (-(-3)-KVROD(9))/(2*(-0,25)) = 0
Toppunktet er:
(-(-3)/(2*(-0,25)) , (-9)/(4*(-0,25))) = (-6 , 9)
Skriv hvis du ikke forstår det!
Da d er over 0 findes der to løsninger:
x1 = (-(-3)+KVROD(9))/(2*(-0,25)) = -12
x2 = (-(-3)-KVROD(9))/(2*(-0,25)) = 0
Toppunktet er:
(-(-3)/(2*(-0,25)) , (-9)/(4*(-0,25))) = (-6 , 9)
Skriv hvis du ikke forstår det!
Skriv et svar til: diskriminaten
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
