Matematik
konvergens
07. december 2007 af
stræber-pigen (Slettet)
Hvad vil det sige at N afparer epsilon?
Svar #1
07. december 2007 af stræber-pigen (Slettet)
Fx nu vil jeg vise at enhver konstant talfølge er konvergent.
a_n - > r for n-> oo
epsilon = e
Alle e > 0 findes der N tilhører naturlige tal Alle n tilhører naturlige tal : n >= N => |r-a_n| < e
Godt så det medfører at |r-r|=0 < e. N=1 "afparerer" e, da hvis n >= 1 er givet, har vi jo |r-a_n|<e
a_n - > r for n-> oo
epsilon = e
Alle e > 0 findes der N tilhører naturlige tal Alle n tilhører naturlige tal : n >= N => |r-a_n| < e
Godt så det medfører at |r-r|=0 < e. N=1 "afparerer" e, da hvis n >= 1 er givet, har vi jo |r-a_n|<e
Skriv et svar til: konvergens
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
