Matematik
hjælp--
08. december 2007 af
camilie2 (Slettet)
er der nogen der kan hjælpe mig med denne opgave.
opgaven lyder sådan
Grafen for lineær funktion f med definitionsmængde R går gennem punkterne A(-2,1) og B (3,2)
Bestem en regneforskrift for f.
undersøg, om punktet C/5,3,2,4) ligger på grafen for f.
jeg har virkelig prøvet meget.. men alt er sort for mig. kan ikke rigtigt finde ud af det.. håber nogen kan hjælpe mig med det. eller forklar mig hvordan man kan løse sådan en opgave.. da jeg har mange andre opgaver som skal laves..
opgaven lyder sådan
Grafen for lineær funktion f med definitionsmængde R går gennem punkterne A(-2,1) og B (3,2)
Bestem en regneforskrift for f.
undersøg, om punktet C/5,3,2,4) ligger på grafen for f.
jeg har virkelig prøvet meget.. men alt er sort for mig. kan ikke rigtigt finde ud af det.. håber nogen kan hjælpe mig med det. eller forklar mig hvordan man kan løse sådan en opgave.. da jeg har mange andre opgaver som skal laves..
Svar #1
08. december 2007 af -Zeta- (Slettet)
En lineær funktion:
y = ax + b
Hældningskoeficienten findes ved:
a = (y2 - y1)/(x2 - x1)
hvor (x1,y1) og (x2,y2) er de to punkter som grafen for f går igennem.
Skæring med andenaksen, b, findes ved:
b = y - ax
hvor (x,y) er et vilkårligt punkt på grafen for f.
Når du skal undersøge, om et punkt ligger på linjen, skal du blot indsætte koordinaterne (x,y) i formlen for den lineære funktion, og se, om begge sider giver samme værdi.
y = ax + b
Hældningskoeficienten findes ved:
a = (y2 - y1)/(x2 - x1)
hvor (x1,y1) og (x2,y2) er de to punkter som grafen for f går igennem.
Skæring med andenaksen, b, findes ved:
b = y - ax
hvor (x,y) er et vilkårligt punkt på grafen for f.
Når du skal undersøge, om et punkt ligger på linjen, skal du blot indsætte koordinaterne (x,y) i formlen for den lineære funktion, og se, om begge sider giver samme værdi.
Svar #2
08. december 2007 af camilie2 (Slettet)
er det sådan her.. ved ikke om jeg har forstået det rigtigt..
nu sætter jeg det ind. håber du kigger på det ..
a= -2-1/3-2=-3
f(x)=-3*x+b
(-2,1)€f <=> 1= -3*-2+b
b=1+3*-2=-5
og hvordan kan jeg lave en koordinatesystem..
er det Y=-3*x-5
el.?
nu sætter jeg det ind. håber du kigger på det ..
a= -2-1/3-2=-3
f(x)=-3*x+b
(-2,1)€f <=> 1= -3*-2+b
b=1+3*-2=-5
og hvordan kan jeg lave en koordinatesystem..
er det Y=-3*x-5
el.?
Svar #3
08. december 2007 af -Zeta- (Slettet)
Det er hvad jeg får:
a = (2-1)/(3-(-2)) = 1/5 (eller 0.2)
b = 2 - 0.2*3 = 1.4
Altså
y = 0.2x + 1.4
Ligger C(5,3 ; 2,4) på linjen?
2.4 = 0.5*5.3 + 1.4
2.4 = 2.46
Altså ligger C ikke på linjen.
a = (2-1)/(3-(-2)) = 1/5 (eller 0.2)
b = 2 - 0.2*3 = 1.4
Altså
y = 0.2x + 1.4
Ligger C(5,3 ; 2,4) på linjen?
2.4 = 0.5*5.3 + 1.4
2.4 = 2.46
Altså ligger C ikke på linjen.
Skriv et svar til: hjælp--
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
