Matematik

vandbeholder

08. december 2007 af Yasir (Slettet)
En vandbeholder er fyldt med vand.
På et tidspunkt åbnes en ventil og vandet strømmer ud.
Tidligere målinger har vist, at rumfanget (liter) af vandet i beholderen kan beskrives ved

q(x) = 8(30-x)^2

hvor x er tiden (minutter) fra ventilen blev åbnet.


1) hvordan kan jeg finde ud af hvor meget vand der var oprindeligt i tanken?

2) hvor lang tid vil der gå fra ventilen åbnes til tanken er tom?

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2007 af Da-ted (Slettet)

Du skal blot løse
a) q(0)=
og
b)q(x)=0

Skriv et svar til: vandbeholder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.