Matematik
kvadrering
11. december 2007 af
linee-piigen (Slettet)
Hej alle
Jeg har en del af et bevis for ellipse, jeg ikke forstår:
Den første ligning hedder:
2a-kvadratrod((x-ae)^2+y^2) = 2a-kvadratrod((x-ae)^2+y^2) >0
Der står så at ved kvadrering får vi:
(x+ae)^2+y^2 = 4a^2+(x-ae)^2+y^2-4a kvadratrod((x-ae)^2+y^2)
er det samme som:
4a kvadratrod((x-ae)^2+y^2) = 4a^2+(x-ae)^2+y^2-(x+ae)^2-y^2
Hvorfor er det sådan, nogle der kan forklare det, eller bare hvad kvadrering betyder i dette tilfælde?
Tak :)
Jeg har en del af et bevis for ellipse, jeg ikke forstår:
Den første ligning hedder:
2a-kvadratrod((x-ae)^2+y^2) = 2a-kvadratrod((x-ae)^2+y^2) >0
Der står så at ved kvadrering får vi:
(x+ae)^2+y^2 = 4a^2+(x-ae)^2+y^2-4a kvadratrod((x-ae)^2+y^2)
er det samme som:
4a kvadratrod((x-ae)^2+y^2) = 4a^2+(x-ae)^2+y^2-(x+ae)^2-y^2
Hvorfor er det sådan, nogle der kan forklare det, eller bare hvad kvadrering betyder i dette tilfælde?
Tak :)
Svar #1
11. december 2007 af peter lind
Har du ikke en fejl i den første ligning ? De to sider er i hvert fald helt ens.
Den næste lignings højre side svarer blot til den almindelige regel for kvadrering af en to leddet størrelse, medens vensre side slet ikke passe.
Den næste lignings højre side svarer blot til den almindelige regel for kvadrering af en to leddet størrelse, medens vensre side slet ikke passe.
Skriv et svar til: kvadrering
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
