Matematik
differentialkvotienten?
11. december 2007 af
blondin9000 (Slettet)
Nogen der kan hjælpe mig med et eksempel på hvordan man regner diffenrentialkvotienten ud??
Har en linie:
y= 3x - 9/2
som jeg skal undersøge om er en tangent til grafen:
f(x) = 1/2x^2
Hvordan skal jeg gribe det an??
Har en linie:
y= 3x - 9/2
som jeg skal undersøge om er en tangent til grafen:
f(x) = 1/2x^2
Hvordan skal jeg gribe det an??
Svar #1
11. december 2007 af -Zeta- (Slettet)
Tangenten og grafen har et punkt (x0,y0) til fælles. Find dette punkt ved at sætte f(x)=y, og løse med hensyn til x.
Indsæt derefter i:
y = f'(x0)*(x-x0) + f(x0)
og se, om det kan forkortes til
y = 3x - 9/2
Indsæt derefter i:
y = f'(x0)*(x-x0) + f(x0)
og se, om det kan forkortes til
y = 3x - 9/2
Svar #2
11. december 2007 af HenningPR (Slettet)
Sæt dem lig hinanden, og se om du får en værdi. Hvis ja.
Da ved du, at tangenten til en parabel kan findes i punktet P(x,f(x))
Da ved du, at tangenten til en parabel kan findes i punktet P(x,f(x))
Svar #3
11. december 2007 af HenningPR (Slettet)
Derefter indsætter du denne værdi i en af de to forskrifter for derefter at finde y. Du har nu dine værdier.
Jeg får tangenten til at ligge i punktet (3;4.5)
Jeg får tangenten til at ligge i punktet (3;4.5)
Skriv et svar til: differentialkvotienten?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
