Dansk

Adams Æbler

11. december 2007 af tamrotte (Slettet)
Hej alle brugere!
Jeg vil gerne få lidt/(MEGET :D) kritik på et kort resume jeg har skrevet:

INDHOLDER SPOILER!











I starten af filmen møder vi den kolde nynazist Adam. Adam skal opholde sig i en kirke, sammen med præsten Ivan og hans to hjælpere. Hjælperne er alkoholikeren Gunnar, og tankstations røveren Khalid. Ivan har haft en dårlig barndom, med incest, selvmord, og lever nu alene med sit handicappede barn. Denne opvækst har fået ham til at fordreje virkeligheden til noget positivt. Adam finder hurtigt ud af, at Ivan ikke er normal. På kollektivet har Adam valgt et mål, han vil bage en æblekage med æblerne ude på det store træ ved kirken. Problemerne opstår, når træet bliver angrebet af fugle og orme. Udover problemerne med træet, har Ivan også et andet problem. Han har kræft, og skal meget snart dø. Filmen tager dog en drastisk drejning til sidst, og ender med at Ivan bliver mirakuløst rask, efter at han bliver skudt ved et tilfælde. Adam for bagt en æbleklage fra træet, som længe havde gennemgået diverse pinsler. Igennem hele filmen udvikler Adam sig. Han går fra at være nynazist til at blive kirkemedhjælper.

Brugbart svar (1)

Svar #1
11. december 2007 af TanteOda (Slettet)

= I starten af filmen???? Hvaffor en film?
= Hvem er Adam, hovedrolle, birolle?

Jeg gider sgu ikke at læse mere = DU HAR TABT DIN LÆSER PÅ GULVET



Svar #2
11. december 2007 af tamrotte (Slettet)

haha, okay xD

Brugbart svar (1)

Svar #3
11. december 2007 af TanteOda (Slettet)

Du skal ikke bare sige okay.. Du skal sige, NU SKAL JEG KRÆFTEDMER FORTÆLLE DIG ODA... Bum bum bum... Og kom så med det!!!!

Brugbart svar (1)

Svar #4
11. december 2007 af TanteOda (Slettet)

- nothing -

Svar #5
11. december 2007 af tamrotte (Slettet)

Så, har jeg prøvet igen :/ :

”Adams Æbler” er en moderne film som handler om at vælge side mellem godt og ondt. I begyndelsen af ”Adams Æbler” møder vi den kolde og kyniske nynazist Adam som er på prøveløsladelse fra fængslet. Adam skal yde tolv ugers samfundstjeneste, hvor han skal bo i en kirke ude på landet. Præsten hedder Ivan, som leder kollektivet og kirken. Ivan har haft et liv med en masse nedgang, og denne nedgang har gjort, at han fordrejer virkeligheden til noget godt. Under en samtale mellem Ivan og Adam, skal Adam vælge et mål. Adam vælger, at han vil bage en æblekage med æblerne udefra træet ved kirkegården. Målet bliver problematisk, da træet bliver angrebet af fugle, orme og andre plager. Udover at målet ikke kan blive fuldført, døjer Ivan også med et problem. Ivan har kræft, og skal snart dø. Under en skud episode mellem Adam og hans tidligere venner, bliver Ivan skudt. Mirakuløst bliver han reddet, da kræftsvulsten bliver ”skudt af” ved et tilfælde. Adams for bagt en æblekage, selvom træet havde været udsat for mange pinsler. Igennem hele filmen udvikler Adam sig. Han går fra at være nynazist til at blive kirkemedhjælper i slutningen.

Brugbart svar (0)

Svar #6
11. december 2007 af TanteOda (Slettet)

”Adams Æbler” er en moderne film
jeg er, hvem er? Adams æbler den moderne film....... (,) som handler om...

Har du ordentlig fat i kommareglerne?

Tag lige og ret igennem med ovenstående kommaregel.. bolle kryds.

Sig til, når du er klar
TanteOda



Brugbart svar (0)

Svar #7
12. december 2007 af TanteOda (Slettet)

"Adams Æbler” er en moderne film som handler om at"..

Jeg er, jeg handler... når man kan sætte jeg foran to ord, så mangler der som regel et komma imellem....

Men ingen kommentarer udvider blot til, at jeg da også kan være lige så fuldstændig ligeglad..

Brugbart svar (2)

Svar #8
12. december 2007 af elgaardd (Slettet)

Så slapper vi lige at tante, knægten spørg om seriøs hjælp. Hjælp ham positivt og rak ham ikke ned når han har gjort endnu et forsøg !!

/Palle

Svar #9
12. december 2007 af tamrotte (Slettet)

#8 Er nu af hunkøn :)

”Adams Æbler” er en moderne film, der handler om at vælge side mellem godt og ondt. Filmen tager sit udgangspunkt i ”Jobs Bog”. ”Jobs Bog” er en gammel bibelsk fortælling. Vi møder Adam i begyndelsen af filmen. Adam er en hjerteløs nynazist, han afvikler samfundstjeneste i en kirke. Kirken fungerer som et kollektiv, hvor præsten Ivan bor sammen med hans to andre hjælpere. Ivan fordrejer virkeligheden til noget godt, fordi han har haft et liv med en masse nedgang. Adam skal vælge et mål for hans ophold under en samtale mellem ham og Ivan. Adam vælger, at han vil bage en æblekage med æblerne udefra træet ved kirkegården. Træet bliver angrebet af fugle, orme og andre plager. Målet kan derfor ikke fuldføres. Ivan har fået kræft og skal snart dø. I slutningen bliver Ivan skudt under en skudepisode mellem Adam og hans tidligere venner fra fængslet. Kræftsvulsten bliver ”skudt af” ved et tilfælde, og mirakuløst bliver Ivan rask. Adam får bagt en æblekage, også selvom træet havde været igennem mange pinsler. Adam udvikler sig igennem hele filmen. Han går fra at være nynazist til at blive kirkemedhjælper i slutningen

Svar #10
12. december 2007 af tamrotte (Slettet)

(Æh, skulle også skrive en anmeldelse:)

Filmen er langtrukken, og kan være kedelig. Dette kan skyldes, at handlingen strækker sig på en lang tidslinie. Jeg savner nogle tydeligere problemstillinger, og et bedre klimaks. Indimellem kommer filmen med nogle sjove inputs, men det sjove består mest i at række ned på samfundets laveste grupper. Filmen har da også nogle gode sider, den giver noget at tænke over. Den stiller en række spørgsmål om ondskab i verden.

Brugbart svar (2)

Svar #11
18. december 2007 af TanteOda (Slettet)

=julebesøg=
Elgaardd, du har ret... Jeg blev irriteret over at kommentere den ene opgave efter den anden med elendig kommasætning, og så også se det her. Det irriterer mig grænseløst, at noget så simpelt forekommer som luft for de her unger mennesker. Det er som om kommasætning er ikke-eksisterende. PIRAT-ARRGH!!!

Du har ret, når du skriver, at jeg lige må tage en slapper. Helt ret. Hver enkelte person, skal altid anses individuelt.

Når jeg kommer hjem efter jul, så sætter jeg mig til, at skrive en fundats for simpel kommentering, der FORHÅBENTLIG giver eleverne lyst til at lære mere.

Som det er nu, uagtet folkeskole, gym eller uni, så står det eddermamer skidt til. Jeg er ærgelig og ked af det her neanderniveau.

Vender tilbage
TanteOda

Brugbart svar (1)

Svar #12
05. januar 2009 af appebanan (Slettet)

tanteoda
Kommasætning er det rene luft. Hvad fanden skal man bruge det til som om at du ikke udemærket kan læse det her lort uden kommaer.

Tag dog og giv hende lidt hjælp til indholdet


Brugbart svar (0)

Svar #13
07. juni 2011 af DanielB92 (Slettet)

 Tanteoda: Du kan jo ikke engang selv formulere dig og skrive perfekt dansk? Du har sågar selv kommafejl? PINLIGT!!!!!


Skriv et svar til: Adams Æbler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.