Matematik
haster
11. december 2007 af
via06xyj (Slettet)
har et koordinatsæt med to parabler
P1: y = 2x2 – 3x – 8
P2: y = - x2 + 6x + 4
bestem en ligning for tangenten t1 til p1 i punktet med førstekoordinat 2.
parablen p2 har en tangent t1 med samme hældningskoefficient som t1.
bestem koordinatsættet til røringspunktet for tangenten t2 og bestem afstanden mellem disse tangenter.
jeg er total lost, har brug for hjælp ..!!!
mange tak
P1: y = 2x2 – 3x – 8
P2: y = - x2 + 6x + 4
bestem en ligning for tangenten t1 til p1 i punktet med førstekoordinat 2.
parablen p2 har en tangent t1 med samme hældningskoefficient som t1.
bestem koordinatsættet til røringspunktet for tangenten t2 og bestem afstanden mellem disse tangenter.
jeg er total lost, har brug for hjælp ..!!!
mange tak
Svar #1
11. december 2007 af Munck (Slettet)
Hvis du indsætter de 2 i P1 får du en y-værdi, så har du jo et koordinat.
Så kan du differentiere P1 i x=2, så har du også en hældning, og dermed kan ligningen findes.
Når du skal bestemme røringspunktet for t2 differentierer du P2 og sætter lig med den hældning du fik ovenfor og finder en x-værdi, som du så indsætter i P2, så har du punktet.
Også har du to punkter, så kan du bruge afstandsformlen til at finde afstanden.
Så kan du differentiere P1 i x=2, så har du også en hældning, og dermed kan ligningen findes.
Når du skal bestemme røringspunktet for t2 differentierer du P2 og sætter lig med den hældning du fik ovenfor og finder en x-værdi, som du så indsætter i P2, så har du punktet.
Også har du to punkter, så kan du bruge afstandsformlen til at finde afstanden.
Skriv et svar til: haster
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
