Matematik

monotoniforhold Haster

15. december 2007 af becamo (Slettet)
jeg sidder med min matematik aflevering og er stødt ind i et lille problem.. jeg skal finde monotoniforholdet til f(x)= x / x+2
det har jeg så fået til f'(x)= 2 / (x+2)^2 herefter skal jeg løse f'(x)=0 og der gik jeg lidt istå, fordi jeg har den her brøk. (det er sikkert meget simpelt, men er helt lost!)

håber en kan hjælpe mig :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2007 af dnadan (Slettet)

monotomiforholdene er nu ikke bare at differentiere funktionen...

Indtil videre har du fundet f'(x), du vil nu løse ligningen:
f'(x)=0 =>2 / (x+2)^2=0 <=> 2=0, dvs. den har intet extrema, hvormed den enten er konstant voksende eller konstant aftagende for alle x med undtagelse af x=-2

Brugbart svar (0)

Svar #2
15. december 2007 af Mikkat (Slettet)

f' har ingen nulpunkter, da en brøk kun kan blive 0, når tælleren er 0 og nævneren forskellig fra 0.
Så f'(x)=0 har ingen løsning.
Du skal så blot undersøge, om f'(x) er positiv eller negativ, for at finde ud af, om f er en voksende eller en aftagende funktion

Svar #3
15. december 2007 af becamo (Slettet)

mange tak, nej ved skam godt jeg skal mere end det :) gik bare i stå :) men en brøk har altså så aldrig nogen løsning?

Brugbart svar (0)

Svar #4
15. december 2007 af dnadan (Slettet)

ikke denne brøk:
2 / (x+2)^2=0 <=> 2=0*(x+2)^2<=> 2=0, hvilket vil sige L=Ø

Svar #5
15. december 2007 af becamo (Slettet)

oki mange tak :)

Skriv et svar til: monotoniforhold Haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.