Historie

2. Verdenskrig

15. december 2007 af andersbm (Slettet)
Jeg prøver mere specifik denne gang, da jeg er i **** op til halsen. Kan intet finde om henholdsvis tyskernes vs. de allieredes strategier i 2. Verdenskrig. Er der virkelig ingen som kan hjælpe mig??????

Har søgt meget og lånt bøger, men det hjælper ikke...

Anders

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2007 af janko (Slettet)

strategier som f. eks. benyttelse af skyttegravene ???---??

eller =

Brugbart svar (0)

Svar #2
15. december 2007 af .:Tarzan:. (Slettet)

Jeg har denne her bog liggende: De allieredes sejr af Sean Sheehan.

-Aksemagterne stoppes
-Sejren planlægges
-Kampen om Europa
-Stillehavskrigen
-Sejren
-En god krig?
-Tidslinje

* Noget af det jeg måske skal skrive ind for dig *



Svar #3
15. december 2007 af andersbm (Slettet)

til #2...som f.eks at Hitler ville erobre europa hurtigt ved Blitzkrieg og så håbede han jo at englænderne ville overgive sig. Desuden ville tyskerne "udsulte" england ved at stoppe konvojer fra USA.

til #3...Det lyder da ganske fornuftigt..tidslinje, er faktisk det eneste jeg ikke behøver, men hvis du har scanner tror jeg det er nemmere..
Har du ikke så meget tid tror jeg: sejren planlægges, kampen om europa og stillehavskrigen er de som er væsentlige for mig..

Brugbart svar (0)

Svar #4
15. december 2007 af .:Tarzan:. (Slettet)

All right, jeg ser om jeg kan scanne det. Stort arbejde =)

Brugbart svar (0)

Svar #5
15. december 2007 af .:Tarzan:. (Slettet)

Sejren planlægges
Casablanca
I januar 1942 mødtes Englands Winston Churchill og USA's præsiden Franklin D. Roosevelt i Casablanca for at diskutere den fremtidige strategi i krigen mod Tyskland. Stalin var på dette tidspunkt optaget af slaget ved Stalingrad og var ikke med til at konferencen. Roosevelt og Churchill var allierede, men de var på flere punkter ueinge om, hvordan krigen skulle føres.

(Roosevelt og Churchill mødtes i Casablanca i januar 1943. udadtil – f.eks. på et pressemøde som dette – gav de to statsmænd ikke udtryk for den uenighed, der var mellem dem.)

Der var lagt planer for en invasion i Nordvesteuropa, men Churchill var bange for, at Tyskland endnu var for stærkt. Transporterne over Atlanterhavdet blev også stadig alvorligt generet af tyske ubåde. Churchill drømte om at trænge ind i Europa via Italien – så at sige gennem bagdøren. Amerikanerne var ikke begejstrede for planen om at angribe Italien først, men de frygtede trods alt også en mislykket invasion i Frankrig. Derimod forventede de ikke hård modstand fra italienerne, da disse sjældent havde imponeret på slagmarken i Afrika.

Strategi i stillehavet:
Stillehavskrigen blev også dikuteret i Casablanca, men da ¨Tyskland først¨ var den vedtagne politik, fyldte emnet ikke så meget. I USA var man ikke enige om, hvordan Stillehavskrigen skulle føres. Flådens chef, admiral Chester W. Nimitz, foretrak en strategi, hvor flåden spillede en central rolle, når man skulle indtage ø efter ø tværs over havet. Hærens general, Douglas MacArthur, ville hellere sætte ind mod de stærke japanske bastioner i Indonesien og på Flippinerne – ikke mindst sidstnævnte, som han ydmygende var blevet smidt ud fra af japanske tropper i 1942. USA var stærk nok til at gennemføre begge planer.

(General Douglas MacArthur (1880-1964) forstod at føre sig frem med sin kendte majskoblepibe. Han blev en af krigens mest populære generaler.)

Den allierede luftkrig mod Tyskland blev også diskuteret på konferencen. Royal Air Force havde på dette tidpunkt kæmpet over tre år mod tyskerne, og på basis af deres erfaringer mente Royal Air Forces officerer, at Tyskland kun kunne rammes hårdt med store brandbombeangreb om natten. De amerikanske bombestyrker var under opbygning i England, men disse havde tænkt sig at gennemføre præcise angreb på krigsvigtige industrier.


**Resten kommer måske senere, hvis jeg får tid.. Min scanner virker ikke, men jeg skal nok forsøge igen.


Skriv et svar til: 2. Verdenskrig

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.