Matematik
Haster. (bevis)
16. december 2007 af
sukkertrold-xD (Slettet)
Hej, jeg har lavet opgaven her, jeg skal fremlægge den, men ved ikke hvordan jeg skal forklare den med ord, SØGER hjælpe tilat få forklaret fremgangsmåden i ord. :)
Sætning 8:
For alle naturlige tal n gælder det, at tallet 9^n-1 er deleligt med 8.
Hint til beviset:
Vis at sætningen er gyldig for n=1. Antager at sætningen gælder for n og vis at den gælder for n+1. Husk at hvis 8 går op i et tal x, så findes der et tal p, hvor x=8*p
Min Løsning, som jeg gerne vil have forklaret med ord.
Sætning med n=1
9^1-1
9-1
=8 er deleligt med 8
Vi antager: 9^n - 1 = 8 *p
Viser:
9^n+1 -1
Omskrives til 9^n *9^1 - 1 hvorfor?
9^n * 9 - 1
(8p + 1) * 9 - 1
72p + 9 - 1
72p + 8
8*(9p + 1) er deleligt med 8.
På forhånd tak.
Sætning 8:
For alle naturlige tal n gælder det, at tallet 9^n-1 er deleligt med 8.
Hint til beviset:
Vis at sætningen er gyldig for n=1. Antager at sætningen gælder for n og vis at den gælder for n+1. Husk at hvis 8 går op i et tal x, så findes der et tal p, hvor x=8*p
Min Løsning, som jeg gerne vil have forklaret med ord.
Sætning med n=1
9^1-1
9-1
=8 er deleligt med 8
Vi antager: 9^n - 1 = 8 *p
Viser:
9^n+1 -1
Omskrives til 9^n *9^1 - 1 hvorfor?
9^n * 9 - 1
(8p + 1) * 9 - 1
72p + 9 - 1
72p + 8
8*(9p + 1) er deleligt med 8.
På forhånd tak.
Skriv et svar til: Haster. (bevis)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
