Matematik
andengradspolynomium
16. december 2007 af
I_C_U (Slettet)
Jeg har problemer med denne opgave:
F(x)=ax^2+bx+c. f har nulpunkterne 1 og 4 samt at f(2)=-4
bestem tallene a, b og c.
F(x)=ax^2+bx+c. f har nulpunkterne 1 og 4 samt at f(2)=-4
bestem tallene a, b og c.
Svar #1
16. december 2007 af dnadan (Slettet)
benyt p(x)=a(x-r1)(x-r2) til at bestemme a, (indsæt dine to rødder og dit punkt og isoler a)
Herefter findes funktionen ved at indsætte den fundne værdi af a samt dine to rødder i p(x)=a(x-r1)(x-r2), gang parenteserne ud, og reducer mest muligt.
Herefter findes funktionen ved at indsætte den fundne værdi af a samt dine to rødder i p(x)=a(x-r1)(x-r2), gang parenteserne ud, og reducer mest muligt.
Skriv et svar til: andengradspolynomium
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
