Matematik

fjeder

16. december 2007 af simoneja (Slettet)
En fjeder har fjederkonstanten 250 N/m. Den belastes med 5N.
A) hvor meget forlænges fjederen?

En anden fjeder har fjederkonstanten 51N/m. Fjederen er fastgjort til loftet. Et lod hænges i fjederen, hvorved fjederen forlænges 0,025 meter.
B) Beregn loddets masse.

jeg håber nogen kan hjælpe mig.

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2007 af JesperJuul (Slettet)

a.
F = -k * y <=> y = -F/k

b. F = m*g => m*g= -k*y <=> m = -k*y/g

Bare sæt ind :)

Svar #2
16. december 2007 af simoneja (Slettet)

tak for hjælpen, men hva er hvad ....

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. december 2007 af JesperJuul (Slettet)

Har du ikke en fysikbog, som du evt. kunne slå op i, før du spørger? :)

Brugbart svar (0)

Svar #4
16. december 2007 af Heaton (Slettet)

der står F= -kx,...
her kaldes den positive proportionalitetsfaktor k for fjederkonstanten ??????

Svar #5
16. december 2007 af simoneja (Slettet)

så giver a) -1250 ?

Svar #6
16. december 2007 af simoneja (Slettet)

heaton ??

skal jeg bruge F=-kx ?

Svar #7
16. december 2007 af simoneja (Slettet)

F = -k * y <=> y = -F/k = -1250?

b. F = m*g => m*g= -k*y <=> m = -k*y/g = -1.275/g ?

Skriv et svar til: fjeder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.