Matematik
Ensvinklede trekanter.
16. december 2007 af
Chrris (Slettet)
Hej (:
jeg er ret på numsen.
Så hvis nogen evt. kan svare lidt på nogle spørgsmål ville det være rart.
Hvordan viser man at trekanter er ensviklede på en meget meget let og overskuelig måde, som selv jeg kan finde ud af ?
hvad betyder det hvis der står : |AE|/|EC| = |AF|/|BC| = 3/4 :S?
jeg er ret på numsen.
Så hvis nogen evt. kan svare lidt på nogle spørgsmål ville det være rart.
Hvordan viser man at trekanter er ensviklede på en meget meget let og overskuelig måde, som selv jeg kan finde ud af ?
hvad betyder det hvis der står : |AE|/|EC| = |AF|/|BC| = 3/4 :S?
Svar #1
16. december 2007 af Mikkat (Slettet)
Hvis du skal vise, at to trekanter er ensvinklede, skal du vise at vinklerne parvis er lige stor. Dvs. hvis vinklerne i den ene trekant er 30, 70 og 80 grader, skal vinklerne i den anden trekant have præcis de samme størrelser.
På figuren kan du vise, at to vinkler er lige store, ved at sætte lige mange buer på dem
På figuren kan du vise, at to vinkler er lige store, ved at sætte lige mange buer på dem
Skriv et svar til: Ensvinklede trekanter.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
