Matematik
hjælp!
17. december 2007 af
Lady-Ludvig (Slettet)
nogen der kan hjælpe mig? er fuldstændig blank...
Der er givet en funktion
f (x) = ½(x-2)^2+3
Angiv en ligning for den tangent til grafen for f, der har hældningskoeffecienten 1
Tegn både grafen for f og tangenten
på forhånd tak
Der er givet en funktion
f (x) = ½(x-2)^2+3
Angiv en ligning for den tangent til grafen for f, der har hældningskoeffecienten 1
Tegn både grafen for f og tangenten
på forhånd tak
Svar #1
17. december 2007 af KristofferFage (Slettet)
f(x)=½(x-2)^2+3
f'(x)=x-2
Hældningen skal være 1, så vi sætter:
x-2=1
x=3.
så skal du sætte det ind i formlen:
f(x0)+f'(x0)(x-x0).. x0 er her x-koordinatet 3.
..
f'(x)=x-2
Hældningen skal være 1, så vi sætter:
x-2=1
x=3.
så skal du sætte det ind i formlen:
f(x0)+f'(x0)(x-x0).. x0 er her x-koordinatet 3.
..
Skriv et svar til: hjælp!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
