Matematik
fixpunktsætning for kontraktion
17. december 2007 af
Munz (Slettet)
hej:)
håber at der er en barmhjertig sjæl et sted derude, der kan hjælpe mig.
til beviset, skal man bl.a. vise, hvorfor der netop højst kan være ét fixpunkt og argumentet for dette er, at hvis vi har to punkter x og x' så skulle dette medføre at d(x,x')</=a*(x,x')<-->d(x,x')=0<-->x=x'
dette er sluttet ud fra følgende regel og kontraktioner
d(f(x),f(y))</=a*d(x,y) hvor a: "alfa" skal være mellem 0 og 1.
Men jeg forstår ikke fremgangen i beviset, da der jo burde stå d(f(x),f(x'))</=a*(x,x') - eller hvad? altså kan godt se logikken I, at man kan vise det på den måde - men jeg forstår bare ikke, hvordan man må skrive det som d(x,x')</=a*(x,x' i stedet for d(f(x),f(x'))</=a*(x,x'
På forhånd tak :)
håber at der er en barmhjertig sjæl et sted derude, der kan hjælpe mig.
til beviset, skal man bl.a. vise, hvorfor der netop højst kan være ét fixpunkt og argumentet for dette er, at hvis vi har to punkter x og x' så skulle dette medføre at d(x,x')</=a*(x,x')<-->d(x,x')=0<-->x=x'
dette er sluttet ud fra følgende regel og kontraktioner
d(f(x),f(y))</=a*d(x,y) hvor a: "alfa" skal være mellem 0 og 1.
Men jeg forstår ikke fremgangen i beviset, da der jo burde stå d(f(x),f(x'))</=a*(x,x') - eller hvad? altså kan godt se logikken I, at man kan vise det på den måde - men jeg forstår bare ikke, hvordan man må skrive det som d(x,x')</=a*(x,x' i stedet for d(f(x),f(x'))</=a*(x,x'
På forhånd tak :)
Svar #1
17. december 2007 af Munz (Slettet)
ups. rettelse, der skulle selvfølgelig stå d(f(x),f(x')</=a*d(x,x') og tilsvarende d(x,x')</=a*d(x,x')
hvor jeg med </= mener "mindre end eller lig med"
hvor jeg med </= mener "mindre end eller lig med"
Svar #2
18. december 2007 af Munz (Slettet)
så har jeg fundet ud af det - bare mig der ikke kiggede ordentligt efter :P
Skriv et svar til: fixpunktsætning for kontraktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
