Matematik

Tangent

18. december 2007 af ZOZ (Slettet)
hej, nogen som kan hjælpe mig med denne opgave?

En funktion f er givet ved f(x)=x^3+x^2-5x+3

a) Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet (3,f(3)).

Plz det haster....!!!!

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. december 2007 af Danielras (Slettet)

Prøv at søge forummet igennem. Der har været ekstremt mange af denne type spørgsmål.

Svar #2
18. december 2007 af ZOZ (Slettet)

har ikke tid til at søge hele forummet igennem..
Og dem jeg har fundet ligner ikke min... Det synes jeg ihvertfald ikke..

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. december 2007 af janko (Slettet)

f(x) = x^3 + x^2 - 5x + 3

f(3) = 3^3 + 3^2 - 53 + 3 = 24

f´(x) = 3x^2 +2x -5

f´(x) = 3*3^2 +2*3 -5 = 28


ligngen er y = 28x + b
og du kender nu røringspunkterne x=3 og y=f(3)=24

24=28*3 +b
b=-60

y=28x - 60

Brugbart svar (0)

Svar #4
18. december 2007 af janko (Slettet)

så behøver du ikke at søge


Svar #5
18. december 2007 af ZOZ (Slettet)

tusind tak for hjælpen...
Men så har jeg regnet det rigtigt...

Ved du så hvordan man bestemmer monotoniforhold og lokale ekstrema?

Er det funktionen f = 0?
så finde diskr. og nulpunkter?

Brugbart svar (0)

Svar #6
18. december 2007 af janko (Slettet)

;d


nej, du skal differentiere funktionen f(x)
derefter løse f´(x) = 0

Brugbart svar (0)

Svar #7
18. december 2007 af janko (Slettet)

jeg sender lige et link til en opgave jeg har lavet.. så kan du følge metoden ...


Svar #8
18. december 2007 af ZOZ (Slettet)

okay nu er jeg med... tusind tusind tak for hjælpen :D

Brugbart svar (0)

Svar #9
18. december 2007 af janko (Slettet)

så er den oploaded..

se opgave 4:
http://peecee.dk/?id=85581

Brugbart svar (0)

Svar #10
18. december 2007 af janko (Slettet)

;D

Svar #11
18. december 2007 af ZOZ (Slettet)

mange tak.. det er virkelig sødt af dig :D

Brugbart svar (0)

Svar #12
18. december 2007 af janko (Slettet)

du skal være velkommen

Skriv et svar til: Tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.