Studieretningsprojekt/-opgave (SRP/SRO)
mat - his, 3. gradsligninger
18. december 2007 af
maja-ajam (Slettet)
okay sidder godt igang med SRP, MEEN er der nogen som kan hjæpe mig med bevisførelsen i Franoic Vietes bevis om de irreducible ligninger??
A^3 - 3B^2A = B^2D
og
3B^2E - E^3 = B^2D
der skal så vises at:
A=2Bcosv
E=Bcosv +-kvadr(3)Bsinv
der er givet et tip i bogen at Viete finder A og E ved at bestemme v af D = 2Bcosv
Opgaven er stillet i Ligningernes historie s. 192 hvis nogen kender den..
A^3 - 3B^2A = B^2D
og
3B^2E - E^3 = B^2D
der skal så vises at:
A=2Bcosv
E=Bcosv +-kvadr(3)Bsinv
der er givet et tip i bogen at Viete finder A og E ved at bestemme v af D = 2Bcosv
Opgaven er stillet i Ligningernes historie s. 192 hvis nogen kender den..
Skriv et svar til: mat - his, 3. gradsligninger
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
