LaTeX

-4+6i i TeXshop + mere..

18. december 2007 af hund (Slettet)
Hej,

Vil utrolig gerne lære, at tege vektorer i TeXShop. Er der nogen, der kan finde ud af at tegne -4+6i ind i et koordinatsystem med en R og en C-akse.

Derudover har jeg utrolig svært ved at lave et stort "{", når jeg fx skal angive flere løsninger til en lignign. Har prøvet ight{, men det funker ikke.

Håber nogen venlige sjæle kan hjælpe mig.

PFT.

Brugbart svar (2)

Svar #1
19. december 2007 af daleif (Slettet)

Da du bruger TeXShop anvender du sikekrt MAC, dvs. du anvender pdfLaTeX som default.

Det bedste i dit tilfælde er nok at forsøge dig med TikZ/PGF, du burde have det installeret på din maskine. Manualen kan du finde på ctan.org

Til det andet problem er det \begin/end{cases} du leder efter

f(x)=
\begin{cases}
1 & \text{for } x\in \Q \0 & \text{ellers}
\end{cases}

ovenstående funktion er Lebesgue integrabel men ikke Riemann integrabel

Svar #2
19. december 2007 af hund (Slettet)

#1; mange tak for hjælpen! Fantastisk med det der cases-halløj.

Mht. til at tegne, så har jeg gjort således:

\\begin{tikzpicture}[scale=1.5]

% Local definitions

% Styles
\\tikzstyle{axes}=[]
\\tikzstyle{important line}=[very thick]
\\tikzstyle{information text}=[rounded corners,fill=red!10,inner sep=1ex]

% Draw axes
\\draw [<->,thick] (0,-1)
|- (-2,0)
(0,2) node (yaxis) [above] {$\mathbb{C}$}
|- (1.3,0) node (xaxis) [right] {$\mathbb{R}$};
% Draw two intersecting lines
\\draw (0,0) coordinate (a_1) -- (-1,1.5) coordinate (a_2) [->];
% Calculate the intersection of the lines a_1 -- a_2 and b_1 -- b_2
% and store the coordinate in c.
\\coordinate (c) at (-1,1.5);
\\coordinate (d) at (-1,1.5);




% Draw lines indicating intersection with y and x axis. Here we use
% the perpendicular coordinate system
\\draw[dashed] (yaxis |- c) node[right] {$6$}
-| (xaxis -| c) node[below] {$-4$};
% Draw a dot to indicate intersection point
\\draw (d) node[left] {{$-4+6i$}};

\\end{tikzpicture}

Har lidt travlt, så måtte finde noget jeg kunne bruge på nettet.. hehe :D

Men tusind tak.

Brugbart svar (2)

Svar #3
19. december 2007 af daleif (Slettet)

cases-dimsen er også nævnt i min bog

Brugbart svar (2)

Svar #4
19. december 2007 af daleif (Slettet)

Jeg ville nok lige sige at tegningen er lidt misvisende, y-aksen er ikke \mathbb{C}, men snarere 'i\mathbb{R}', det er hele \mathbb{R}^2 som er \mathbb{C}.

He, he, skrev 3.g. opgave om komplekse tal i sin tid, for mange mange år siden

Svar #5
19. december 2007 af hund (Slettet)

Okay, bad boy!.. damn du har styr på det. Ved du så også hvordan man laver et "gradient"-tegn? Du ved, et omvendt stort delta ?

PFT.

Brugbart svar (2)

Svar #6
19. december 2007 af daleif (Slettet)

\ nabla?

Skulle gerne stå i symbollisterne i min bog

Svar #7
19. december 2007 af hund (Slettet)

Hmm.. Din bog lyder som noget af en bibel for tex-brugere.. hvor kan den erhverves?

Brugbart svar (2)

Svar #8
19. december 2007 af daleif (Slettet)

Den er gratis, 3. version er i beta og kan hentes her:

http://www.imf.au.dk/system/latex/bog

Når den en gang bliver færdig kommer der nok en trykt version som kan købes

Brugbart svar (2)

Svar #9
20. december 2007 af sigmund (Slettet)

Daleif, hvad er tidshorisonten mht. færdiggørelse af din bog? Har du ikke arbejdet mange år på den nu?

Brugbart svar (2)

Svar #10
20. december 2007 af daleif (Slettet)

der er ikke nogen tidshorisont. Jeg arbejder på den når jeg har tid, men har for det meste for meget at lave på mit arbejde. Desuden arbejder jeg sjældent videre meget på bogen i min fritid, er lidt for mentalt bombet for tiden.

Brugbart svar (2)

Svar #11
20. december 2007 af /Anders (Slettet)

#10 apropos din bog, hvor lang tid tager det ca. at kompilere hele værket?

Brugbart svar (2)

Svar #12
20. december 2007 af daleif (Slettet)

Det kommer an på hvad du starter med og hvilken maskine den bliver kompileret på. Som nævnt i bogen er alle kildekoderne til bogen ren tekst, alle figurer er lavet i metapost.

I mit subversion repos. ligger der 92 filer. Når alt er kompileret igennem vokser dette til 2500+ filer (inklusive alle support filer).

Det som virkeligt tager tid er når jeg oversætter de eksterne eksempler fra kildekode, det er dog ikke noget jeg gør så ofte.

På min maskine hjemme (som er ret langsom) kan en total oversættelse fra de 92 filer ca. 30 minutter, så jeg arbejder normalt på vore hurtigere Linux servere på mit arbejde.

Når jeg normalt skriver på bogen anvender jeg et program som oversætter dokumentet i baggrunden hver gang jeg gemmer filen. Hvis der arbejdes meget i et specielt kapitel så anvender jeg naturligvis \includeonly på netop dette kapitel dette sætter oversættelses tiden kraftigt ned. Prøvede lige at gå fra en \includeonly til at inkludere alt, dette tager et par gennemkørsler og to ialt tre minutter.

Umiddelbart vil jeg mene at den største synder i mit dokument er IO, altså at der skrives og indlæses en masse filer, her menes ikke pakker, men i stedet alle eksemplerne, disse bliver alle skrevet til eksterne filer, nogle er de rent eksterne eksempler, som er fulde dokumneter (mange kan I downloade) andre smides ned i en midlertidig fil som hentes ind igen med det samme og filen genbruges ved det næste eksempel.


Brugbart svar (2)

Svar #13
20. december 2007 af sigmund (Slettet)

Så din bog er altså ikke et "nu skal jeg skrive en bog om LaTeX, som skal udkomme om et år"-projekt?

Brugbart svar (2)

Svar #14
20. december 2007 af daleif (Slettet)

Nej, jeg får jo absolut intet for at skrive den bog, og regner heller ikke med at skulle tjene noget på den eventuelle trykte version (for at holde prisen nede så folk har råde til at købe den).

Der skrives på den når der er tid og man finder noget interessant at tilføje til den. Der er flere kapitler som endnu mangler at blive skrevet om, smat komme til at reflektere ændringer i memoir.

Hvis man satte sådan en deadline så ville der jo ikke være ret meget tid til andre ting og da jeg bruger en den af min arbejdestid på at skrive bogen så er det jo ikke videre godt.

Skriv et svar til: -4+6i i TeXshop + mere..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.