Matematik

drejning i 3D

19. december 2007 af Gogion (Slettet)
Hej
Jeg ville være meget glad hvis der var nogen der kunne hjælpe mig med matematisk beskrivelse af en drejning af et 3D objekt.

Jeg har denne formel:

Det er rotation om Y aksen:
z’= z*sin(v)+x*cos(v)
x’= z*cos(v) – x*sin(v)
y’= y

Jeg ville gerne vise hvordan denne formel fungere med et eksempel.

Det foregår i et x,y,z koordinatsystem.
Figuren jeg har i 3D skal roteres 90grader af y-aksen. den har et starts punkt i (0,0,0).
jeg kan bare ikke finde ud af at indsætte de rigtige tal i formlen nogen der kan hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. december 2007 af peter lind

Du skal finde nogle andre punkter på din figur og sæt ind. Punkter på y-aksen vil jo ikke ændre sig, så undgå punkter med x = z = 0

Svar #2
19. december 2007 af Gogion (Slettet)

Så hvis jeg vælger (1,1,1) bliver det så bedre ?

så ville den hedde: (som jeg forstår det)

z’= 1*sin(90)+1*cos(90)= 1
x’= 1*cos(90) – 1*sin(90)= -1
y’= 1 = 1

men kan det passe ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. december 2007 af peter lind

ja

Svar #4
19. december 2007 af Gogion (Slettet)

har lige fundet ud af det var en forkert formel

Her er den rigtige
z' = z*cos q - x*sin q
x' = z*sin q + x*cos q
y' = y

så det ville regnestykke ville komme til at se såden ud ik?

z' = 1*cos(90) - 1*sin(90) = -1
x' = 1*sin(90) + 1*cos(90) = 1
y' = 1 = 1

Er det så den nye vektor der bliver beskrevet her, ved en drejning på 90grader ?

Svar #5
19. december 2007 af Gogion (Slettet)

Er det så den nye vektor der bliver beskrevet her, ved en drejning på 90grader i Y-aksen ?

sry jeg manglede lige at skrive noget hehe

Skriv et svar til: drejning i 3D

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.