Almen studieforberedelse (AT)

AP (almenstudieforberedelse)

27. december 2007 af sukkertrold-xD (Slettet)
Hej, jeg skal snart til prøve i AP på mit gymnasie også ville jeg lige høre om der er nogen der har prøvet at være til prøve i det. ?

Er interessede i hvad man skal lave (opgaverne) osv.

Lidt omkring hvad jeg kan forvente. :)


PÅ forhånd rigtig mange gange tak.

Svar #1
27. december 2007 af sukkertrold-xD (Slettet)

AP er almen sprogforståelse undskyld. :)

Brugbart svar (3)

Svar #2
27. december 2007 af Mester_Bean (Slettet)

Jeg tror det er forskelligt fra gymnasium til gymnasium, men du kan vel forvente at analysere nogle sætninger. Her skal du sikkert angive i hvilken kasus leddet står i, og hvilket led der er tale om. Du skal selvfølgelig bruge de latinske betegnelser du har lært, så det er nok en god ide at have dem iorden!

Brugbart svar (2)

Svar #3
27. december 2007 af akadina (Slettet)

Det er som Mester Bean skriver forskelligt fra skole til skole.

Vi skulle først lave en syntaktisk analyse af nogle sætninger (verballed, subjekt, objekt...). Derefter var der nogle sætninger der skulle analyseres morfologisk (ordklasser), vi SKULLE bruge de latinske betegnelser. Derefter skulle vi understrege præfikser og suffikser i en række ord. Til sidst var der en opgave i sociolingvistik.


Brugbart svar (2)

Svar #4
27. december 2007 af Sherwood (Slettet)

Det var sørme godt, at jeg ikke kom op til AP-prøve, for jeg har da ingen anelse om, hvad sociolingvistik er. Godt at vi kunne nøjes med den lette latin-prøve.

Brugbart svar (2)

Svar #5
28. december 2007 af akadina (Slettet)

#4

Sociolinkvistik er det mest spændende i AP. Det er et bredt emne, der overordnet handler om hvordan sproget bruges i forskellige sociale eller samfundsmæssige sammenhænge. Fx er der forskel på hvordan man formulerer sig i et brev til en nær ven i forhold til en jobansøgning. Eller prøv at forestille dig at dronningen bruger ord som 'fedt', 'nederen' eller 'top-nice' i sin nytårstale.
Det handler også om hvodan ord fra andre sprog eksempelvis kommer ind i det danske fx weekend som vi har lånt fra engelsk, men som vi bøjer efter danske gramatiske regler: en weekend, to weekender.

Brugbart svar (2)

Svar #6
28. december 2007 af Sherwood (Slettet)

#5 Mange tak for opklaringen. Jo, det lærte vi vist nok noget om. Men sociolingkvistik, ja, det er første gang, jeg hører det. Så har jeg lært noget nyt.

Skriv et svar til: AP (almenstudieforberedelse)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.