Matematik

nulreglen

02. januar 2008 af Sahar (Slettet)
hvis 4x^3 + 4x=0 og kan bruge nulreglen x(x^2+4)=0
så x = 0 v x= +/-kvadtrad( -4) ... er d rigtig?

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. januar 2008 af Erik Morsing (Slettet)

ja, x=0 eller x=2i eller x=-2i, (x tilhører C)

Svar #2
02. januar 2008 af Sahar (Slettet)

Så man må godt tage kvadratrod af et negativ tal i dette tilfælde?

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. januar 2008 af Erik Morsing (Slettet)

Det kommer an på definitionsmængden. Hvis den er de reelle tal R, så er der kun løsningen x=0 Jeg skrev det lidt provokerende med vilje, fordi du altid skal huske at opgive definitionsmængden. Prøv at læse din opgave igen, der står det sikkert.

Brugbart svar (0)

Svar #4
02. januar 2008 af Duffy

#0+1:

4x^3 + 4x = 0

<=>

4x(x^2 + 1) = 0

<=>

4x = 0 v x^2 + 1 = 0

<=>

x=0 v x=i v x=-i , (for x tilhører C - hvor C er de komplekse tal).

ELLER ('kun')

x=0 , (for x tilhører R - hvor R er de reelle tal).


Så svaret er jah, man kan bruge nulreglen.

Hvis du har haft om de komplekse tal er det fint at angive alle tre løsninger. Hvis ikke, er x=0 tilstrækkeligt.

Brugbart svar (0)

Svar #5
05. januar 2008 af Duffy

#0+1:

4x^3 + 4x = 0

<=>

4x(x^2 + 1) = 0

<=>

4x = 0 v x^2 + 1 = 0

<=>

x=0 v x=i v x=-i , (for x tilhørende C - hvor C er de komplekse tal).

ELLER ('kun')

x=0 , (for x tilhørende R - hvor R er de reelle tal).


Så svaret er jah, man kan bruge nulreglen.

Hvis du har haft om de komplekse tal er det fint at angive alle tre løsninger. Hvis ikke, er x=0 tilstrækkeligt.

Skriv et svar til: nulreglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.