Matematik
logaritmeregning
02. januar 2008 af
ktrn (Slettet)
Hvis jeg har e^y = e^(x^2) + k får jeg så y = x^2 + lnk eller y = ln(e^(x^2)+ k)?
(k er en konstant)
(k er en konstant)
Svar #1
02. januar 2008 af Danielras (Slettet)
e^y = e^(x^2) + k
ln(e^y) = ln(e^(x^2)) + ln(k)
y = x^2 + ln(k)
ln(e^y) = ln(e^(x^2)) + ln(k)
y = x^2 + ln(k)
Svar #3
02. januar 2008 af dnadan (Slettet)
e^y = e^(x^2)+k
<=>
ln(e^y)=ln(e^(x^2)+k)
<=>
y=ln(e^(x^2)+k)
Hvis man prøver at regne den anden vej med y = x^2 + lnk, fås det at:
y = x^2 + lnk
<=>
e^y=e^(x^2+ln(k))=e^(x^2)*e^(ln(k))=e^(x^2)*k
<=>
ln(e^y)=ln(e^(x^2)+k)
<=>
y=ln(e^(x^2)+k)
Hvis man prøver at regne den anden vej med y = x^2 + lnk, fås det at:
y = x^2 + lnk
<=>
e^y=e^(x^2+ln(k))=e^(x^2)*e^(ln(k))=e^(x^2)*k
Skriv et svar til: logaritmeregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
