Matematik
help
02. januar 2008 af
Sweety11 (Slettet)
Ligningssystem
Hvordan regner man en ligningssystem ud?
x - 2y = -1
5x - 8y = 23
Hvordan regner man en ligningssystem ud?
x - 2y = -1
5x - 8y = 23
Svar #1
02. januar 2008 af dnadan (Slettet)
Prøv at tage et kig på:
http://peecee.dk/upload/view/87960
Det kan måske hjælpe dig på vej:)
http://peecee.dk/upload/view/87960
Det kan måske hjælpe dig på vej:)
Svar #2
02. januar 2008 af Mester_Bean (Slettet)
Ved at finde de x og y-værdier som gør de to ligninger sande.
Til dette formål kan substitutionsmetoden bruges eller lige store koefficienters metoden!
Til dette formål kan substitutionsmetoden bruges eller lige store koefficienters metoden!
Svar #3
02. januar 2008 af Sherwood (Slettet)
x-2y=-1 <=> 4x-8y=-4
5x-8y=23
4x-8y-(5x-8y)=-4-23
<=>
-x=-27
<=>
x=27
27-2y=-1
<=>
28=2y
<=>
y=14
så: x=27 og y=14
5x-8y=23
4x-8y-(5x-8y)=-4-23
<=>
-x=-27
<=>
x=27
27-2y=-1
<=>
28=2y
<=>
y=14
så: x=27 og y=14
Skriv et svar til: help
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
