Matematik

Hjælp

03. januar 2008 af Sporty (Slettet)
Hej folkens jeg håber virkelig at I vil hjælpe mig med denne opagve, for jeg er virkelig på bar bund. Hvis bare i kunne forklare fremgangsmetoden...*-)

PÅ forhånd Tak...:)

Oplysninger:
Om en differentiabel funktion f oplyses at
f´(x)= (x+3)(x+1)^2(x-1)

Også har jeg bestemt montoni foholdene for f...

Og så kommer følgende opgave, jeg ikke kan finde ud af-->

Oplysniger: En anden funktion g er bestemt ved
g(x)= 3x-e^x.

Grafen for g har en tangent t, der er parallel med tangenten til grafen for f i punktet P(-2;f(-2))

Opgaven--> bestem koordinat rattet til røringspunktet for t.

????????


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. januar 2008 af Danielras (Slettet)

Start med at finde hældningen i punktet (-2;f(-2)) ved at indsætte -2 istedet for x i udtrykket for f'(x).

Når den er fundet har du også hældningen for tangenten t, da parallelle linier har samme hældning.

Find nu g'(x), indsæt den fundne hældning på dennes plads og løs den med hensyn til x. Indsæt den fundne x i udtrykket for g(x) og find denne.
Dette er røringspunktet for t.


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. januar 2008 af Duffy

"koordinat rattet" har jeg aldrig hørt om. Er det noget der sidder i en bil?

Svar #3
03. januar 2008 af Sporty (Slettet)

nårh, det er koordinatsættet....

Sorry...*-)

Brugbart svar (1)

Svar #4
03. januar 2008 af dnadan (Slettet)

Kort sagt, beregn:
f'(-2)

herefter løs f'(-2)=g'(x0) med hensyn til x0.
Når dette er gjort find så g(x0)

Svar #5
04. januar 2008 af Sporty (Slettet)

Okii...

Jeg får det til--> (1,386;0,159)er det rigtigt.?

Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.