Matematik

betonvægs isolation

05. januar 2008 af Michelle21 (Slettet)
f(x) = 27,5 Log(x) + 17,3

5 < x < 35

f(x) = dB støj/isolation
x = vægtykkelse

En væg har tykkelsen x, mens en anden væg er dobbelt så tyk. Bestem forskellen i de to vægges lydisolation?

_______________________________________________________

Kunne godt bruge et hint eller to til denne opgave. Hvis man ikke bare kan vælge en tilfældig x værdi og så regne det ud og derefter fordoble x-værdien og regne ud igen ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. januar 2008 af dnadan (Slettet)

f(2x)-f(x)

Svar #2
05. januar 2008 af Michelle21 (Slettet)

svarer det ikke til det jeg selv beskrev?

med først at sætte x = 1 og regne ud, efterfulgt af at sætte x = 2 ??

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. januar 2008 af dnadan (Slettet)

Men hvorledes kan du fx. vise, at det også er gældende for fx. f(5) og f(10), f(6) og f(12)?

Heraf skal det gøres generelt, dvs. f(2x)-f(x)

Og i øvrigt, kig på defintionsmængden, herved ser du, at hverken x=1 eller x=2 er indbefattet i denne, hvormed de ikke kan bruges.

Svar #4
05. januar 2008 af Michelle21 (Slettet)

Ja det kan jeg selvfølgelig godt se.
Men kan man så lave en generel udregning derudaf -> f(2x) - f(x) ?

Brugbart svar (0)

Svar #5
05. januar 2008 af dnadan (Slettet)

det kan man:
f(2x) - f(x)= (27,5 Log(2x) + 17,3)-(27,5 Log(x) + 17,3)=....

resten må du selv klare :)

Skriv et svar til: betonvægs isolation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.