Matematik
hjælp hjælp hjælp
06. januar 2008 af
nico-rasmus (Slettet)
Beregn den spidse vinkel som tangenterne til grafen for funktionen f(x)=0,25*e^x i punkterne (1,f(1)) og (3,f(3)) danner med hinanden. Derefter skal arealet af den trekant, som tangenterne dannder sammen med x-aksen bestemmes.
Håber virkelig at nogen kan hjælpe mig?!
Håber virkelig at nogen kan hjælpe mig?!
Svar #1
06. januar 2008 af Danielras (Slettet)
Start med at opstille udtryk for de to tangenter. Dernæst ved du at:
a = tan(v) hvor v er vinklen mellem tangenten og x-aksen og a er hældningen. Hvis du skitserer tangenterne vil du da kunne se hvordan du kan finde den spidse vinkel mellem dem.
a = tan(v) hvor v er vinklen mellem tangenten og x-aksen og a er hældningen. Hvis du skitserer tangenterne vil du da kunne se hvordan du kan finde den spidse vinkel mellem dem.
Skriv et svar til: hjælp hjælp hjælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
