Matematik

differetialligning

08. januar 2008 af baloon (Slettet)
Hej,

Jeg skal bestemme til differentialigningen

f''(x)=f(x)

den løsning, der har mindste værdien 4 for x=0

er der nogen der kan hjælpe mig med at gribe opgaven an?

mange tak på forhånd :D

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2008 af Erik Morsing (Slettet)

Gæt, umiddelbart passer ligningen på y*exp(x)+C1+C2, men muligvis er der en linearkombinatione af løsningen, kan ikke lige huske det

Brugbart svar (0)

Svar #2
09. januar 2008 af mathon

y = C*e^x + C1*x + C2

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. januar 2008 af sigmund (Slettet)

Og så betingelserne f(0)=4 og f'(0)=0.

Skriv et svar til: differetialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.