Matematik

lidt hjælp? er lost her.. :)

09. januar 2008 af Skat1 (Slettet)
som en del af en større undersøgelse undersøgte man, hvor mange telefonopringninger 20 husstande havde modtaget i tidsrummet kl. 14-15. Resultatet var dette:
3,2,5,1,1,6,2,3,4,3,2,2,4,1,2,3,4,3,1,2.
Tegn en stolpediagram.

Så vil jeg lige spørger om hvordan jeg skal tegne den,
alstå hvad kan vandret og hvad skal lodret;)

håber nogle vil hjælpe . ;)

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2008 af sigmund (Slettet)

På x-aksen afsætter 'husstand nummer', og på y-aksen afsætter du 'antal telefonopringinger'. Jeg håber du forstår.

Brugbart svar (0)

Svar #2
09. januar 2008 af peter lind

Ud af x-aksen antal opkald. Ud af y-aksen antal familier, der har modtaget dette antal opkald.

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. januar 2008 af sigmund (Slettet)

#2,

Tja, det kommer an på, hvad man ønsker at vise. Dit stolpediagram siger noget om frekvensen af opkald, og når jeg læser opgaven igen, ser jeg, at det nok er det, der ønskes.

Svar #4
09. januar 2008 af Skat1 (Slettet)

#3 er enig med dig..
Hvordan regner jeg så det ud?

Brugbart svar (0)

Svar #5
09. januar 2008 af sigmund (Slettet)

Du regner ikke noget ud. Du tæller, hvor mange gange 1 forekommer, hvor mange gange 2 forekommer osv. Dætte sætter du så op i et stolpediagram, med 1, 2, 3 osv. på x-aksen, og hvor mange gange det forekommer på y-aksen.

Svar #6
09. januar 2008 af Skat1 (Slettet)

så dvs.
1 forekommer 4 gange, så skal jeg skrive 4 ved y aksen?

Brugbart svar (0)

Svar #7
09. januar 2008 af sigmund (Slettet)

Netop!

Svar #8
09. januar 2008 af Skat1 (Slettet)

og det skal jeg også skrive ved de andre 1'er?

Brugbart svar (0)

Svar #9
09. januar 2008 af sigmund (Slettet)

#8,

Altså, 1 forekommer 4 gange, så du afsætter 4 ved y-aksen. 2 forekommer 7 gange, så du afsætter der 7 ved y-aksen. På samme måde ved de andre tal.

Svar #10
09. januar 2008 af Skat1 (Slettet)

nååh okey, skal jeg så tag dem i rækkefølge, altså først 1,2,3,4,5

Brugbart svar (0)

Svar #11
09. januar 2008 af sigmund (Slettet)

Yes!

Svar #12
10. januar 2008 af Skat1 (Slettet)

så det ligesom antal og hyppighed ?

Svar #13
10. januar 2008 af Skat1 (Slettet)

så det jo frekvens jeg skal sætte ind i y - aksen ..

1 = 4%
2 = 2,67%
3= 4%
4= 4%
5=0%
6=16%

Skriv et svar til: lidt hjælp? er lost her.. :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.