Matematik
Hjælp til ligningsopgave
10. januar 2008 af
Anonymous-user (Slettet)
Hej
Jeg har fået tildelt en aflevering, hvori der er en opgave jeg ikke kan løse på egen hånd. Derfor håber jeg, der er en der kan forklare mig, hvordan jeg griber den an.
Opgaven lyder på følgende:
"I en fuglefoder blanding indgår 2 komponenter A og B, A koster 20 kr/kg og B 25 kr/kg. Det tager en halv time at lave blandingen, og den medarbejder der skal lave blandingen har en timeløn på 125 kr. Der skal i alt laves 25 kg fuglefoder.
Den færdige blanding har en kostpris på 26,90 kr/kg.
Hvor mange kilo A og hvor mange kilo B indgår i den færdige blanding?"
Jeg har fået ligningsystemet til at hedde: 20x + 25(25 – x) + 62,5 = 25 * 26,9, er dette rigtigt?
På forhånd tak,
Christian
Jeg har fået tildelt en aflevering, hvori der er en opgave jeg ikke kan løse på egen hånd. Derfor håber jeg, der er en der kan forklare mig, hvordan jeg griber den an.
Opgaven lyder på følgende:
"I en fuglefoder blanding indgår 2 komponenter A og B, A koster 20 kr/kg og B 25 kr/kg. Det tager en halv time at lave blandingen, og den medarbejder der skal lave blandingen har en timeløn på 125 kr. Der skal i alt laves 25 kg fuglefoder.
Den færdige blanding har en kostpris på 26,90 kr/kg.
Hvor mange kilo A og hvor mange kilo B indgår i den færdige blanding?"
Jeg har fået ligningsystemet til at hedde: 20x + 25(25 – x) + 62,5 = 25 * 26,9, er dette rigtigt?
På forhånd tak,
Christian
Svar #1
10. januar 2008 af dnadan (Slettet)
20x + 25(25 – x) + 62,5 = 25 * 26,9
Er bare en ligning, ikke et ligningssystem.
Men opstil to ligninger med to ubekendte:
Du har at:
A+B=25kg
samt
A*20kr+B*25kr+1/2*125kr=26.90kr/kg*25kg
Løs dette ligningssystem.
Er bare en ligning, ikke et ligningssystem.
Men opstil to ligninger med to ubekendte:
Du har at:
A+B=25kg
samt
A*20kr+B*25kr+1/2*125kr=26.90kr/kg*25kg
Løs dette ligningssystem.
Svar #2
10. januar 2008 af Anonymous-user (Slettet)
Det lyder meget godt, tusind tak for hjælpen.
Christian
Christian
Skriv et svar til: Hjælp til ligningsopgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
