Matematik
differentialligning
10. januar 2008 af
LarsUlri (Slettet)
Bestem til differentialligningen f'(x)=e^x+3y den løsning hvis graf i punktet P(1,f(1)) har en tangent med ligningen y=x-5.
Nogen der kan hjælpe mig?
Nogen der kan hjælpe mig?
Svar #1
10. januar 2008 af dnadan (Slettet)
Løs differentialligningen ved brug af seperation af de variable, husk integrationskonstanten.
Integrationkonstanten findes ved brug af, oplysningen:
P(1,f(1)) har en tangent med ligningen y=x-5.
Ud fra dette, kan du finde f(1).
Og hermed har du et punkt, hvormed du kan beregne konstanten.
Integrationkonstanten findes ved brug af, oplysningen:
P(1,f(1)) har en tangent med ligningen y=x-5.
Ud fra dette, kan du finde f(1).
Og hermed har du et punkt, hvormed du kan beregne konstanten.
Svar #2
10. januar 2008 af LarsUlri (Slettet)
jeg har fundet punktet p(1,-4), men jeg kan ikke finde ud af hvordan jeg skal finde resten?
Skriv et svar til: differentialligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
