Matematik
MonotoniForholdene
11. januar 2008 af
nåna (Slettet)
Jeg har lige problemer med at løse de her to sidste opgaver..(skal være uden hjælpemidler) nogen der kan hjælpe?
Bestem monotoniforholdet for f
f(x)= 2x^2-4x-4
og
En funktion f er bestemt ved f(x)=x^3+x^2
Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(1,f(1))
Bestem monotoniforholdet for f
f(x)= 2x^2-4x-4
og
En funktion f er bestemt ved f(x)=x^3+x^2
Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(1,f(1))
Svar #1
11. januar 2008 af Sherwood (Slettet)
Bestem monotoniforholdet for f
f(x)= 2x^2-4x-4
-Find og løs f'(x)=0
En funktion f er bestemt ved f(x)=x^3+x^2
Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(1,f(1))
f'(1)=a
Herefter y=ax+b
f(x)= 2x^2-4x-4
-Find og løs f'(x)=0
En funktion f er bestemt ved f(x)=x^3+x^2
Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(1,f(1))
f'(1)=a
Herefter y=ax+b
Svar #2
11. januar 2008 af nåna (Slettet)
kan du vise et eksempel?... har lidt svært ved at forstå det
Svar #3
11. januar 2008 af Sherwood (Slettet)
f(x)=5x^2-7x
f'(x)=10x-7
f'(x)=0 <=> 0=10x-7 <=> 7=10x <=> 7/10=x
Her har du toppunktet.
Grafen f(x) aftager i intervallet [-oo;7/10]
Grafen f(x) vokser i intervallet [7/10;00]
f(x)=5x^2 , (1;f(1))
f(1)=y=5*1^2=5
f'(x)=10x
f'(1)=a=10*1=10
y=ax+b
5=10*1+b
<=>
5-10=b
<=>
-5=b
y=10x-5
Prøv så med dine egne.
f'(x)=10x-7
f'(x)=0 <=> 0=10x-7 <=> 7=10x <=> 7/10=x
Her har du toppunktet.
Grafen f(x) aftager i intervallet [-oo;7/10]
Grafen f(x) vokser i intervallet [7/10;00]
f(x)=5x^2 , (1;f(1))
f(1)=y=5*1^2=5
f'(x)=10x
f'(1)=a=10*1=10
y=ax+b
5=10*1+b
<=>
5-10=b
<=>
-5=b
y=10x-5
Prøv så med dine egne.
Skriv et svar til: MonotoniForholdene
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
