Matematik
To ubekendte
12. januar 2008 af
Signe_Smith (Slettet)
Hej :)
Jeg har et lille problem. Jeg har fået to ligninger med to ubekendte efter, at jeg har regnet noget med trekanter...
x^2=1^2+y^2
y+x = 9
Hvordan regner man det ud. Er der nogle der kan vise mig det. Ville være rart, så jeg kan lærer det til næste gang :)
Jeg har et lille problem. Jeg har fået to ligninger med to ubekendte efter, at jeg har regnet noget med trekanter...
x^2=1^2+y^2
y+x = 9
Hvordan regner man det ud. Er der nogle der kan vise mig det. Ville være rart, så jeg kan lærer det til næste gang :)
Svar #1
12. januar 2008 af dnadan (Slettet)
Substitutionmetoden:
y+x = 9 <=> x=9-y
hvoraf
(9-y)^2=1^2+y^2
Løs denne ligning med hensyn til y, når dette er gjort, så find x ved indsættelse af den fundne y-værdi i y+x = 9
y+x = 9 <=> x=9-y
hvoraf
(9-y)^2=1^2+y^2
Løs denne ligning med hensyn til y, når dette er gjort, så find x ved indsættelse af den fundne y-værdi i y+x = 9
Skriv et svar til: To ubekendte
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
