Matematik

HJÆLP!

15. januar 2008 af proeliator (Slettet)
Hurtigt! Jeg skal lige have noget hjælp.

LIGNING:

10 - 5x = 4(x+1)

og

5x + 30 - 7 * 2 = 2x + 31 - 6


LØS ULIGHEDEN:

6x - 3 > 2x + 13


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. januar 2008 af mathon

10 - 5x = 4(x+1)

1) gang ind i parentesen

2) hæv plus-parentesen

3) isoler x' på den ene og tal på den anden side af lighedstegnet

4) divider igennem med koefficienten til x

Brugbart svar (1)

Svar #2
15. januar 2008 af mathon

x' --> x'erne

Svar #3
15. januar 2008 af proeliator (Slettet)

tak tak.

Svar #4
15. januar 2008 af proeliator (Slettet)

så i #1 er x=0,666 og i #2 er x=3?

Brugbart svar (1)

Svar #5
15. januar 2008 af mathon

JO!!!

Skriv et svar til: HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.