Matematik
hjælp til integral mm.
15. januar 2008 af
KristinaDue (Slettet)
tabellen viser nogle funktionsværdier for funktionerne f, g og h
x: 0,1,2,3,4,5
f(x): 4,9,20,37,60,82
g(x): 2,8,14,20,26,32
h(x): 0,6,20,48,96,170
Det oplyses at g(x)=f`(x) og f(x)=h`(x)
bestem tallet:
3
Sf(x)dx
1
Når x angiver tiden, målt i døgn, angiver f(x) antallet af millioner baktierie i en bestemt bakteriekultur.
Bestem denne bakteriekulturs væksthastighed, målt i mio. pr. døgn, til tidspunktet x=4
Jeg mangler bare lidt hjælp til at komme i gang? :)
x: 0,1,2,3,4,5
f(x): 4,9,20,37,60,82
g(x): 2,8,14,20,26,32
h(x): 0,6,20,48,96,170
Det oplyses at g(x)=f`(x) og f(x)=h`(x)
bestem tallet:
3
Sf(x)dx
1
Når x angiver tiden, målt i døgn, angiver f(x) antallet af millioner baktierie i en bestemt bakteriekultur.
Bestem denne bakteriekulturs væksthastighed, målt i mio. pr. døgn, til tidspunktet x=4
Jeg mangler bare lidt hjælp til at komme i gang? :)
Svar #1
15. januar 2008 af ibibib (Slettet)
1. Udnyt at h er en stamfunktion til f.
2. Udnyt at g=f '.
2. Udnyt at g=f '.
Svar #2
15. januar 2008 af KristinaDue (Slettet)
hmm ja det kan jeg godt se, men kan bare ikke se hvordan jeg skal "udnytte" det?
Skriv et svar til: hjælp til integral mm.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
