Matematik
Tangenten til parablen
15. januar 2008 af
dalle-rumv (Slettet)
Hvordan finder man p når,
linjen y=-2x-5 er tangenten til parablen y=x^2-6x+p?
linjen y=-2x-5 er tangenten til parablen y=x^2-6x+p?
Svar #1
15. januar 2008 af Sherwood (Slettet)
a=y'
Start med det. Med den viden burde du kunne komme videre.
Start med det. Med den viden burde du kunne komme videre.
Svar #3
15. januar 2008 af Sherwood (Slettet)
Prøv at tænke over, hvad du kan bruge det til. Start eventuelt med at differentiere y.
Svar #5
15. januar 2008 af -Zeta- (Slettet)
Du har parablen, y = x^2 - 6x + p ...og dennes tangent, y = -2x - 5
Start med at differentiere parablen.
y' = 2x - 6
Der hvor tangenten tangerer parablen, må parablens hældning være lig tangentens. Altså sætter du y' lig med -2 (tangentens hældning).
-2 = 2x - 6
Du isolerer x
2x = 4
<=>
x = 2
Brug nu dette til at finde p. Du kan benytte at tangenten kun berører parablen i ét punkt.
Start med at differentiere parablen.
y' = 2x - 6
Der hvor tangenten tangerer parablen, må parablens hældning være lig tangentens. Altså sætter du y' lig med -2 (tangentens hældning).
-2 = 2x - 6
Du isolerer x
2x = 4
<=>
x = 2
Brug nu dette til at finde p. Du kan benytte at tangenten kun berører parablen i ét punkt.
Skriv et svar til: Tangenten til parablen
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
