Matematik

Hjælp Diff.

15. januar 2008 af ibrahem50 (Slettet)
betragt funktion med forskrift:

1 / ln(x)

bestem ligning for tangent til grafen for f i punktet P(e,f(e))

kan nogen komme med nogle ideer ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2008 af Sherwood (Slettet)

f(x)=1/ln(x)

Kig på eksemplet: https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=453336

Svar #2
15. januar 2008 af ibrahem50 (Slettet)

Når jeg prøver at sætte f'(0), så giver det undef ??

Brugbart svar (0)

Svar #3
15. januar 2008 af Sherwood (Slettet)

Siden hvornår skal du indsætte 0 i f'(x)!?

Svar #4
15. januar 2008 af ibrahem50 (Slettet)

Når jeg skal finde tangenten

Brugbart svar (0)

Svar #5
15. januar 2008 af Sherwood (Slettet)

Start først med at bestemme f(e)=y

Herefter finder du f'(e)=a

Hvorefter du har tangentens ligning: y=ax+b

hvor du indsætter dine tal og isolere b. Så er tangenten bestem. Præcis ligesom eksemplet i #1.

Brugbart svar (0)

Svar #6
16. januar 2008 af mathon

f'(x) = -1/(x*ln^2(x))

f'(e) = -1/(e*ln^2(e)) = -(1/e) = -e^(-1)

Svar #7
16. januar 2008 af ibrahem50 (Slettet)

y=ax+b

hvad er mit x så her, er det = e ?

Brugbart svar (0)

Svar #8
16. januar 2008 af Sherwood (Slettet)

Ja, det er jo det punkt, du har fået opgivet.

Svar #9
16. januar 2008 af ibrahem50 (Slettet)

y= -e^(-1)*x+2

passer det ?

Skriv et svar til: Hjælp Diff.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.