Matematik
hjælp
17. januar 2008 af
Nineb (Slettet)
hvordan skal man omskrive 4x (opløftet i 2) - 12x+9 til formen (ax+b)opløftet i 2?
problemet er at jeg ikke kan se hvilken slags funktion (ax+b)opløftet i 2 er ?!
problemet er at jeg ikke kan se hvilken slags funktion (ax+b)opløftet i 2 er ?!
Svar #1
17. januar 2008 af ABreine (Slettet)
det er bare (2x-3)^2
Man skal bruge faktoropløsning, og det er kvadratet på en toleddet størrelse
Man skal bruge faktoropløsning, og det er kvadratet på en toleddet størrelse
Svar #2
17. januar 2008 af Nineb (Slettet)
hva med 4 tallet?
prøv skriv udregningerne så forstår jeg det nok bedre.
ellers tak for det !
prøv skriv udregningerne så forstår jeg det nok bedre.
ellers tak for det !
Svar #3
17. januar 2008 af ABreine (Slettet)
(2x-3)^2 = (2x-3)(2x-3) = 2x*2x+2x*(-3)+2x*(-3)+(-3)(-3) = 4x^2-12x+9
Skriv et svar til: hjælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
