Matematik

1.Svingninger og 2.projektioner

19. januar 2008 af mulle2005fcm (Slettet)
Hej sidder lige med to opgaver (der ikke har nogen sammenhæng)

1. f(x)=2sin(½(x-pi))+2)
Bestem nulpunkterne.
Jeg ved godt, at jeg skal sætte f(x)=0, men får sådan et mærkeligt resultat :s
Sinus til pi må være nul, men... Nogle ideer?

2. Jeg får opgivet en plan og en parameterfremstilling. Jeg skal nu finde det punkt på linien, der projekteret på planen har koordinatsættet (-2,2,3)
Nogle der har nogle hints?

På forhånd tusind tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2008 af StephanD (Slettet)

Til 1.
Sin(x) har nulpunkter k*pi for k tilhørende Z.
i dette tilfælde er nulpunkterne jo bare forskudt. Du har en parantes fejl, så ved ikke helt om +2 tilhører sinusparantesen eller ej, men for
2*sin(½(x-pi)) er nulpunkterne

½*pi*k hvor k tilhører Z

2. forstår jeg ikke helt hvad du mener med...

mvh stephan


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. januar 2008 af ibibib (Slettet)

2. Har du ligningen for en plan og en parameterfremstilling for en linje?
Opstil en parameterfremstilling for den linje der går gennem (-2,2,3) og står vinkelret på planen.
Bestem skæringspunktet mellem de to linjer.

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. januar 2008 af StephanD (Slettet)

hmm længe siden jeg har rodet med linier og plan i rummet. Men du bør have en formel for afstand mellem punkt og plan, eller en formelt for en projektion fra et punkt ned i planen. Via et af de resultater finder du så punktet i planen hvor punktet bliver projekteret ned i, og derefter skal du bare finde forskriften for linien.
Overvej problem i 2 dim istedet, burde være samme løsningsmetode du bør gå frem af.

ved ikkeom det er en hjælp

Svar #4
19. januar 2008 af mulle2005fcm (Slettet)

Tusind tak for jeres svar

Stephan: Sorry f(x)=2sin(½(x-pi))+2, forstår ikke helt hvad du mener med Z, eller k tilhørende Z? (Mat. er ikke lige min stærke side:$)


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. januar 2008 af StephanD (Slettet)

øhh, det betyder bare at k er en variable som skal ligge i talmængden z, som er alle de negative og positive heltal og 0, altså

(...-3,-2,-1,0,1,2,3,4,...) du har jo uendeligt mange nul punkter...

Skriv et svar til: 1.Svingninger og 2.projektioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.