Matematik
differntialkvotient
19. januar 2008 af
pianoforte (Slettet)
hej ..
er der nogle der kan forklare mig, hvordan jeg finder differentialkvotienten af følgende funktion ..
f(x)= x^3 - 3
derudover, er følgende rigtigt løst?:
1. f(x) = 2vx
f`(x)= 2*(1/(2*vx))
f`(x)= vx
2. f(x) =(1/x)-3*x
f`(x)=(-1/x^2)-3
er der nogle der kan forklare mig, hvordan jeg finder differentialkvotienten af følgende funktion ..
f(x)= x^3 - 3
derudover, er følgende rigtigt løst?:
1. f(x) = 2vx
f`(x)= 2*(1/(2*vx))
f`(x)= vx
2. f(x) =(1/x)-3*x
f`(x)=(-1/x^2)-3
Svar #2
19. januar 2008 af dnadan (Slettet)
Reglen (x^a)'=a*x^(1+1) benyttes i alle de pågændende funktioner.
1) næsten rigtig, du glemmer dog, at det er 2/(2*sqrt(x))=1/sqrt(x)
2) korrekt.
3) f(x)= x^3 - 3
prøv at benytte reglen skrevet øverst i dette indlæg.
1) næsten rigtig, du glemmer dog, at det er 2/(2*sqrt(x))=1/sqrt(x)
2) korrekt.
3) f(x)= x^3 - 3
prøv at benytte reglen skrevet øverst i dette indlæg.
Svar #3
19. januar 2008 af ibibib (Slettet)
Når f(x)=x^a så er f '(x)=a·x^(a-1).
f(x)=x^3-3 => f '(x)=3x^2.
1. Ikke helt korrekt. f '(x)=1/(vx).
2. Korrekt.
f(x)=x^3-3 => f '(x)=3x^2.
1. Ikke helt korrekt. f '(x)=1/(vx).
2. Korrekt.
Skriv et svar til: differntialkvotient
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
