Matematik
Eksponensiel regression
19. januar 2008 af
siimba (Slettet)
Hej,
Har lige brug for lidt hjælp til en opgave :)
Jeg får oplyst nogle gennemsnithøjder i cm, samt gennemsnitsvægt i kg.
Så skal jeg lave eksponensiel regression på grafregneren (er gjort) og bestemme a og b (aflæst på grafregneren til at være: a=1,01775 og b=2,6984)
Opgaven lyder nu:
I det følgende betragtes en pige, hvis højde og vægt kan beskrives med ovenstående udvikling (går ud fra at det må være y=2,6984*1,01775^x)
Hvor mange procent stiger pigens vægt når hun bliver
a) 1 cm højere
b) 10 cm højere
Og hvor mange cm er pigen voksen når hendes vægt er steget med 15%
Hmm... Hvordan udregner jeg det??
Jeg sørger ikke resultaterne, men en hjælp til hvordan jeg selv kommer til resultaterne :)
På forhånd tak for hjælpen :)
Har lige brug for lidt hjælp til en opgave :)
Jeg får oplyst nogle gennemsnithøjder i cm, samt gennemsnitsvægt i kg.
Så skal jeg lave eksponensiel regression på grafregneren (er gjort) og bestemme a og b (aflæst på grafregneren til at være: a=1,01775 og b=2,6984)
Opgaven lyder nu:
I det følgende betragtes en pige, hvis højde og vægt kan beskrives med ovenstående udvikling (går ud fra at det må være y=2,6984*1,01775^x)
Hvor mange procent stiger pigens vægt når hun bliver
a) 1 cm højere
b) 10 cm højere
Og hvor mange cm er pigen voksen når hendes vægt er steget med 15%
Hmm... Hvordan udregner jeg det??
Jeg sørger ikke resultaterne, men en hjælp til hvordan jeg selv kommer til resultaterne :)
På forhånd tak for hjælpen :)
Svar #1
19. januar 2008 af ibibib (Slettet)
Da a=1,01775 stiger vægten med (1,01775-1)·100 % = 1,775 % når pigen bliver en cm højere.
Da a=1,01775 stiger vægten med (1,01775^5-1)·100 % = ? % når pigen bliver fem cm højere.
Nu skal du løse en ligning: 1,01775^x=1,15. Du får brug for en logaritme-funktion.
Da a=1,01775 stiger vægten med (1,01775^5-1)·100 % = ? % når pigen bliver fem cm højere.
Nu skal du løse en ligning: 1,01775^x=1,15. Du får brug for en logaritme-funktion.
Skriv et svar til: Eksponensiel regression
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
