Matematik

DIFFERENTIALLIGNINGER

20. januar 2008 af Duran7ooo (Slettet)
HEEEEEY , jeg var godt i gang med at lave matematik aflevering indtil jeg kom til opgave 8.001 , den lyder således:

En funktion f(x) er løsningen til differentialligningen

dy/dx = (x+2)/(y), og grafen for f(x) går gennem punktet P(2,-2).

a) Bestem en ligning for tangenten i grafen for f(x) i punktet P. (tangentligningen = y-f(x0)=f'(x0)*(x-x0)


HÅBER der er nogen der kan hjælpe mig, tak på forhånd

kh Duran

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2008 af ibibib (Slettet)

Du kender jo xo og f(xo). Det er nemt at beregne f '(xo) vha. differentialligningen.
Så er det vel bare at sætte ind i tangentligningen.

Svar #2
20. januar 2008 af Duran7ooo (Slettet)

Altså x0 er vel 2 og f(x0)= x+2/y ikk ? så diff.'er jeg den så jeg finder f'(x0) eller hva ? :(

Svar #3
20. januar 2008 af Duran7ooo (Slettet)

Eller skal man ikk tage y' det er jo x+2/y hvis jeg så sætter punkterne ind for at finde f(x0) = 2+2/-2 =-2 Er det rigtigt ?

Brugbart svar (0)

Svar #4
20. januar 2008 af ibibib (Slettet)

Ja, xo=2.
Nej, f(xo)=-2. Ps koordinatsæt er jo (2,-2).
Nej, f '(xo) finder du vha differentialligningen, som jeg skrev i #0.
f '(xo) = dy/dx = (x+2)/y = (2+2)/(-2) = -2.

Svar #5
20. januar 2008 af Duran7ooo (Slettet)

y=-2x+2 , :D Tak for hjælpen joe ..

Skriv et svar til: DIFFERENTIALLIGNINGER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.