Matematik
Inverse cosine etc..
20. januar 2008 af
Cristiano (Slettet)
Hej,
Jeg har et stykke, jeg ikke helt forstår:
All parts of a spherical triangle (sfærisk trekant) lie between 0 and 180°; they are confined to the first two quadrants. The inverse cosine is single-valued in this range; thae inverse sine is not. It is desirable, therefore, to use formulae that give the cosine rather than the sine of the part required, since, otherwise, an ambiguity inevitably exists..
Nogen der forstår den del, og har mod på at forklare mig, hvad det betyder? :)
Jeg har et stykke, jeg ikke helt forstår:
All parts of a spherical triangle (sfærisk trekant) lie between 0 and 180°; they are confined to the first two quadrants. The inverse cosine is single-valued in this range; thae inverse sine is not. It is desirable, therefore, to use formulae that give the cosine rather than the sine of the part required, since, otherwise, an ambiguity inevitably exists..
Nogen der forstår den del, og har mod på at forklare mig, hvad det betyder? :)
Svar #1
20. januar 2008 af peter lind
Der står blot at hvis man arbejder inden for intervallet ]0,180[ grader er invers cos funktionen entydig medens invers sinus funktionen ikke er det. Det er derfor en fordel så vidt mulig at bruge cos funktion.
Dette hænger sammen med at sin(180grd -x) = sin(x). Hvis der er givet sin(x) = a og du skal finde x er der 2 løsninger.
Dette hænger sammen med at sin(180grd -x) = sin(x). Hvis der er givet sin(x) = a og du skal finde x er der 2 løsninger.
Skriv et svar til: Inverse cosine etc..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
